خانه ی ریاضی و فیزیک

 

 تصاوير جشن قبولي هاي  در مدارس  تيزهوشان و نمونه دولتي در شهرهاي مختلف را اينجا ببينيد...


تصاوير جشن قبولي هاي تيزهوشان و نمونه دولتي در شهرهاي مختلف

 

 عکس هاي  جشن شهرهاي ديگر نيز  به زودي در همين قسمت قرار خواهد گرفت.  

 

 

 

 

اگر می خواهد عکس های جشن قبولی بقیه ی شهر ها را ببینید به ادامه ی مطلب بروید.



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 17 شهريور 1398برچسب:,
ارسال توسط abolfazl

 


چهارمین المپیاد ریاضی نوجوانان ایران برگزار می شود:

مرحله ی اول : دوم اسفندماه 1392
مرحله ی دوم:پنجم اردیبهشت ماه 1393
مهلت ثبت نام: بیستم دی ماه 1392



ثبت ‌نام چهارمین دوره
نحوه برگزاری چهارمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ایران در سال تحصیلی 93-1392 به شرح زیر است:
1) شرکت‌ کنندگان
این المپیاد در پایه های ششم ابتدایی، هفتم (اول متوسطه 1)، سوم راهنمایی و اول دبیرستان برگزار می شود. در هر سال تحصیلی به تفکیک پایه آزمون طراحی می شود و هر نفر با دانش آموزان هم پایه خود رقابت خواهد کرد.
2) شرط ورود به آزمون
شرط ورود به آزمون کلیه دانش‌آموزان ممتاز در درس ریاضی اجازه شرکت در آزمون را خواهند داشت. برای شرکت
در این المپیاد تکمیل فرم ثبت‌نام، ارایه یک عکس و پرداخت هزینه ثبت‌نام که مبلغ  80000 ریال ضروری است.
تبصره 1: مدارسی که به تعداد داوطلبان خود کتاب پرسش‌های نخستین ، دومین و یا سومین المپیاد را خریداری کنند از تخفیف %40 قیمت پشت جلد کتاب بهره‌مند خواهند شد.
تبصره 2: پذیرفته‌شدگان مرحله اول برای شرکت در آزمون مرحله دوم نیز مبلغ 80000 ریال پرداخت خواهند کرد.
3) مراحل المپیاد
این المپیاد در دو مرحله و به‌صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود. مرحله‌ اول این المپیاد در دوم اسفندماه 92 در سراسر کشور اجرا می‌شود. برگزیدگان این مرحله برای شرکت در مرحله دوم که در پنجم اردیبشهت ماه 93 برگزار می‌گردد، دعوت می‌شوند.
4) شرایط ورود به مرحله دوم
کسانی که بیش از %50 نمره را کسب کنند یا رتبه آن‌ها کم‌تر از %5 شرکت کنندگان آن پایه باشد، به مرحله دوم صعود خواهند کرد. مرحله دوم آزمون نیز مشابه آزمون مرحله اول ، ولی شامل 30 پرسش می باشد.
تبصره: در صورتیکه مرکز آموزشی در هر پایه بیش از 10 نفر شرکت کننده داشته باشد و هیچ کدام از نفرات امتیاز لازم جهت ورود به مرحله دوم را نداشته باشد- جهت ایجاد امکان مضاعف برای دانش آموزان آن مرکز رتبه اول دانش آموزان هر پایه آن ها به مرحله دوم راه خواهد یافت.
5) پرسش‌های آزمون       
پرسش‌های آزمون در هر دو مرحله به صورت 5 گزینه‌ای خواهد بود. مرحله اول آزمون شامل 24 پرسش است. 10 پرسش آزمون 3 نمره‌ای، 8 پرسش آزمون 4 نمره‌ای و 6 پرسش آزمون 5 نمره‌ای است. به این ترتیب آزمون مرحله اول 92 نمره خواهد داشت. پرسش‌های سطح اول نمره منفی ندارند، ولی برای پاسخ‌های نادرست پرسش‌های سطح 2، یک نمره منفی و سطح 3، دو نمره منفی منظور خواهد شد.
تبصره1: در مرحله اول تعدادی از پرسش ها؛ از پرسش های المپیادهای سه دوره گذشته و یا مشابه  آن ها انتخاب خواهد شد.
تبصره 2: تعدادی از پرسش ها با توجه به محتوای کتاب های ریاضی پایه مربوطه؛ طراحی خواهد شد.
 6) برگزیدگان المپیاد و جوایز آن ها
الف) نفرات اول تا پنجم کشوری در هر پایه تندیس، مدال، لوح تقدی و جایزه ی نفیس (میزان مبلغ جایزه متعاقبا اعلام می گردد)
ب) نفرات اول هر استان در هر پایه به شرط کسب مدال و حداقل 40 درصد نمره مرحله دوم، مدال، تندیس، لوح تقدیر و با توجه به رنگ مدال جوایزی نفیس (میزان مبلغ جایزه متعاقبا اعلام می گردد)
ج) 10 نفراول هر پایه تحصیلی(رتبه 1 تا 10)مدال طلاو لوح تقدیر،20 نفر دوم(رتبه 11 تا30) مدال نقره و لوح تقدیر، 30 نفر سوم( رتبه 31 تا60) مدال برنز دریافت و لوح تقدیر دریافت خواهند کرد.
تبصره: رتبه های مساوی به تعداد تکرار شده، شمارش خواهند شد.
در ضمن کلیه مدال آوران جوایزی از محصولات انتشارات مبتکران را دریافت خواهند کرد.
• انتشارات مبتکران به پاس توجه و پیگیری امور مربوط به المپیاد ریاضی نوجوانان ایران به 3 نفر از مدیران مدارس شرکت کننده (تهران و شهرستان) که بیشترین مدال آوران المپیاد را  دارا باشند، جوایزی اهدا خواهد کرد.
• از اولیا دانش آموزان ممتازی که فرزندان آن ها در 2 سال متوالی بهترین رتبه را نسبت به سایر دانش آموزان کسب کرده اند نیز با اهدا جوایزی تقدیر به عمل خواهد آمد.
لازم به ذکر است خانواده های برتری که در اختتامیه دومین دوره المپیاد مورد تقدیر قرار گرفتند، شامل این امتیاز نخواهند شد.
• جوایز این افراد در پایان سال تحصیلی و در جشن پایانی " المپیاد ریاضی نوجوانان ایران" که توسط موسسه فرهنگی آموزشی انتشاراتی مبتکران برگزار خواهد شد، اهدا می گردد.
7) مهلت ثبت ‌نام
مهلت ثبت‌نام در دفاتر نمایندگی‌های مبتکران در سراسر کشور تا پایان بهمن 92 است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های زیر تماس بگیرید:
دبیرخانه المپیاد ریاضی نوجوانان ایران 61094201-021 الی 2
ثبت نام مدارس در استان ها: دفاتر نمایندگی مبتکران در سراسر کشور
ثبت نام مدارس تهران: 61094309-021
داوطلبان انفرادی: 61094101-021 الی 2

مدارس برای دسترسی بهلینک پیش ثبت نام کلیک کنید.

منبع: دبیرخانه المپیاد ریاضی نوجوانان ایران

 

برای پیش ثبت نام در چهارمین المپیاد ریاضی نوجوانان ایران  به سایت مبتکران  بروید به نشانی www.mobtakeran.com و فرم چهارمین المپیاد ریاضی نوجوانان را تکمیل کنید

 

 

 




تاریخ: دو شنبه 11 شهريور 1398برچسب:,
ارسال توسط abolfazl
نماد ریاضی

ریاضیات یا مزداهیک (Mathematics) را معمولاً دانش بررسی کمیت‌ها و ساختار‌ها و فضا و دگرگونی تعریف می‌کنند. دیدگاه دیگری ریاضی را دانشی می‌داند که در آن با استدلال منطقی از اصول و تعریف‌ها به نتایج دقیق و جدیدی می‌رسیم، دیدگاه‌های دیگری نیز در فلسفه ریاضیات بیان شده‌است.

ریاضیات خود یکی از علوم طبیعی به‌شمار نمی‌رود، ولی ساختارهای ویژه‌ای که ریاضی‌دانان می‌پژوهند بیشتر از دانش‌های طبیعی به ویژه فیزیک سرچشمه می‌گیرند و در فضایی جدا از طبیعت و محض‌گونه گسترش پیدا می‌کند به طوری که علوم طبیعی برای حل مسائل خود به ریاضی باز می‌گردند تا جوابشان را با آن مقایسه و بررسی کنند.

علوم طبیعی، مهندسی و اقتصاد، بسیار به ریاضیات تکیه دارند. آن بخش از ریاضیات را که علوم کاربردی به آن بیشتر می‌پردازند، ریاضیات کاربردی می‌نامند. ولی گاه ریاضی‌دانان به دلایل صرفاً ریاضی و نه کاربردی به تعریف و بررسی برخی ساختارها می‌پردازند که به آن ریاضیات محض گفته می‌شود.

نوشتار برگزیده

Plimpton 322.jpg

نظریه اعداد شاخه‌ای از ریاضیات محض است که در مورد خواص اعداد صحیح بحث می‌کند. در نظریه مقدماتی اعداد، اعداد صحیح را بی استفاده از روش‌های به‌کار رفته در سایر شاخه‌های ریاضی بررسی می‌کنند. مسائل بخش پذیری، الگوریتم اقلیدس برای محاسبه بزرگ‌ترین مقسوم‌علیه مشترک(ب. م. م)، تجزیه اعداد به اعداد اول، جستجوی عدد تام و همنهشتی‌ها در این رده هستند. برخی از یافته‌های مهم این رشته قضیه کوچک فرما، و قضیه اویلر، قضیه باقیمانده چینی و قانون تقابل درجه دوم هستند. خواص توابع ضربی مانند و تابع φ اویلر و و فاکتوریل‌ها و اعداد فیبوناچی در همین حوزه قرار دارند.

زندگی‌نامهٔ برگزیده

Khayam.jpg

خیام (زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷، درگذشتهٔ ۵۱۰ خورشیدی) معروف به خیامی و خیام نیشابوری، از ریاضی‌دانان، ستاره‌شناسان و شاعران بنام ایران در دورهٔ سلجوقی است. گرچه پایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی او است و دارای لقب حجةالحق بوده‌است ولی آوازهٔ وی بیشتر به واسطهٔ نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آنکه رباعیات خیام را به اغلب زبان‌های زنده ترجمه نموده‌اند، فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی ترجمه کرده‌است که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغرب‌زمین گردیده‌است.شماری از تذکره‌نویسان، خیام را شاگرد ابن سینا و شماری نیز وی را شاگرد امام موفق نیشابوری خوانده‌اندهرچند صحت این فرضیه که خیام شاگرد ابن سینا بوده‌است، بسیار بعید می‌نماید، زیرا از لحاظ زمانی با هم تفاوت زیادی داشته‌اند. خیام در جایی ابن سینا را استاد خود می‌داند اما این استادی ابن سینا، جنبهٔ معنوی دارد.

مفاهیم

بر اساس قضیه فیثاغورس مجموع مساحت‌های دو مربع روی دو ضلع قائم(a و b)، برابر مربع روی وتر(c) است.

قضیهٔ فیثاغورس در هندسه و فضای اقلیدسی بخشی از صورت کلی قانون کسینوس‌ها هنگامی که زاویهٔ بین دو بردار ۹۰ درجه‌است می‌باشد. این قضیه به نام ریاضی‌دان یونانی فیثاغورس نامگذاری شده‌است. به سخن دیگر در یک مثلث راست‌گوشه (قائم الزاویه) همواره مجموع توان‌های دوم دو ضلع برابر با توان دوم ضلع سوم است. قانون کسیونس‌ها بیان می‌کند که اگر دو بردار (یا خط) a و b در راس O تشکیل یک زاویه با نام A بدهند.
بردار مجموع از رابطهٔ a^2+b^2-2abCos{A} = c^2 بدست می‌آید.

نوشتارهای برگزیده

نگارهٔ برگزیده

Mandel zoom 07 satellite.jpg

مجموعهٔ مندلبرو مجموعه‌ای از نقطه‌ها روی صفحهٔ مختلط است که یک برخال (فرکتال) را تشکیل می‌دهند. این مجموعه به خاطر زیبایی‌اش و نیز به خاطر ساختار پیچیده‌ای که فقط از چند تعریف سادهٔ ریاضی ناشی شده است، در بیرون از دنیای ریاضیات هم شناخته شده است.

گفتاورد

« ریاضی ملکه علوم است و نظریه اعداد ملکه ریاضی.»

کارل فریدریش گاوس

هندسه

Square - geometry.svg

مربع شکلی هندسی است با چهار لبهٔ (ضلع) برابر. در حقیقت مربع خمی بسته‌ است که ضلع‌های مجاورش دو به دو با هم زاویهٔ ۹۰ درجه می‌سازد و همه با هم برابر اند. برابر پارسی این خم بسته «چهار گوش» است.
برای مربعی با ضلع n داریم:

درگاه‌های وابسته

Portal-puzzle.svg
درگاه‌های وابسته
Sciences exactes.svg Stylised Lithium Atom.svg Terrestrial globe.svg Gnome-applications-science.svg Saturn template.svg Nuvola apps display.png P countries-lightblue.png Computer-aj aj ashton 01.svg Icon-gears.png Nuvola apps edu science.svg



تاریخ: پنج شنبه 27 تير 1392برچسب:,
ارسال توسط abolfazl

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 18
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 115
بازدید ماه : 685
بازدید کل : 311286
تعداد مطالب : 290
تعداد نظرات : 30
تعداد آنلاین : 1

Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
کد جست و جوی گوگل
TEXT